≫ 

Kupovina godine? Microsoft preuzeo Spotify za suludo veliku sumu novca

Microsoft je završio masivnu kupovinu servisa za strumovanje muzike Spotify - i to za neverovatnih 41.8 milijardi dolara.

  • 0

Jedna od najmoćnijih kompanija na svetu je finalizirala kupovinu servisa za strimovanje muzike Spotify, a ceo dil potvrdili su predstavnici obe kompanije, kao i šefovi tri najveće muzičke izdavačke kuće.

Mnoge aplikacije koje koristite prodaju vaše podatke, a da vi toga niste ni svesni. Evo kako to rade

U pitanju je je zanimljiva akvizicija jer se očekuje da će Microsoft integrisati Spotify u svoje brojne servise, kao što je Xbox Live gde muzički servis već pruža muzičko iskustvo korisnicima.

U celom dilu veliku ulogu je imao i izvršni direktor Microsofta, Satja Nadela koji je izjavio da "Spotify predstavlja komadić slagalice koji nedostaje u softverskom i hardverskom portfoliu kompanije.

Foto: AP/Tanjug/Da li će se Microsoftu isplatiti ovo veliko ulaganje?

Ova kupovina povećaće i bankovne račune tri najveće muzičke izdavačke kuće na svetu, za koje se veruju da sve zajedno poseduju 20 odsto Spotifyja.

Najnovije analize ukazuju na to da Spotify ima 71 milion pretplatnika i više od 150 miliona korisnika.

U pitanju su velike brojke, ali im se Apple priblićava velikom brzinom. Pritom, određeni analitičari smatraju da će najveći servis za strimovanje muzike postati Amazon zahvaljujući servisima Amazon Prime Music i Amazon Music Unlimited.

Foto: Pixabay.com/Od ove kupovine neće zaraditi samo vlasnici Spotifyja, već i mnogi drugi

Ova kupovina Microsoftu obezbediće i velike premije kada je procena servisa na berzi u pitanju, ali zbog samog tajminga kupovine, to znači da deonice Spotifyja neće biti direktno ponuđene jer je Microsoft kupio sve deonice.

Otkazivanje IPO ponude na berzi, kada je deonice kompnaije javno nude institucionalnim i drugim investitorima je veoma skupo, ali otkazivanje direktne ponude nije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA