≫ 

Ako ovde čuvate fotografije, uskoro će biti obrisane

Novi vlasnici su shvatili da davanje besplatnog prostora nije dobra poslovna ideja

  • 0

Sajt za deljenje fotografija Flickr najavio je da od 8. januara 2019. godine besplatni nalozi će biti ograničeni na 1.000 fotografija ili videa.

Sav sadržaj iznad te granice će biti obrisan nakon 5. februara, izjavili su predstavnici Flickra.

Ako želite da idete iznad limita, moraćete da izdvojite 50 dolara godišnje za Flickr Pro pretplatu.

Flickr je stvoren 2004. godine, a godinu dana kasnije kupio ga je Yahoo. Originalni poslovni model bio je da su besplatni nalozi ograničeni na 200 fotografija, a za više je bilo potrebno da se plati.

Foto: Pixabay.com

Najveća promena došla je 2013. godine kada je besplatnim nalozima dat 1TB prostora.

Međutim, Verizon je kupio Yahoo 2017. godine, a u aprilu ove godine Flickr je prodat sajtu za hostovanje fotografija SmugMug.

Novi vlasnici tvrde da je ova promena napravljena kako bi se bolje fokusirali na ono šta Flickr treba da bude - zajednica za fotografe unutar koje mogu da čuvaju, prikazuju i pričaju o svom radu.

Proširivanje prostora na 1TB je na platformu dovelo i mnoge druge korisnike, ne one koji vole fotografiju, već osobe koje su samo želele besplatan prostor koji mogu da iskoriste da odlože sve ono što im ne treba, ali ne žele da obrišu.

Nova politika korisnicima nudi besplatne naloge kako bi osetili deo onoga što platforma nudi, ali bilo koja ozbiljnija upotreba zahteva pretplatu.

Za ozbiljne korisnike ovo će biti dobrodošla promena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA