Dobro ćete razmisliti pre nego što ponovo okačite sliku na Facebook kada vidite za šta bi mogla da bude korišćena

Mark Zakerberg ne preza ni od čega

  • 6

Čini se da Facebook trenutno napadaju sa svih strana, i to s razlogom, a najnoviji potez društvene mreže mogao bi samo da pogorša stvari.

Međutim, kada ste najveća društvena mreža na svetu, jedna stvar je više nego očigledna - šou mora da se nastavi, a to pokazuju i najnoviji patenti koji otkrivaju da Facebook planira da svoje kompanje podataka o nama planira da podigne na potpuno nov nivo.

Kompanija je podnela patentnu aplikaciju u vezi sa algoritmom koji posmatra stvari na našim fotografijama kao što su lica, i koristi ih kako bi sačinio detaljan profil jednog domaćinstva.

A to bi moglo da olakša oglašivačima da targetiraju čitave porodice.

Foto: Pixabay.com

Facebook već sada može da analizira mnogo stvari i dođe do informacija o tome ko sve živi u jednom domaćinstvu. Primera radi, može da proverava status veze ljudi, povezuje prezimena i lokacije, kao i ček inove koje pravimo.

Ipak, sistem opisan u patentnom prijavi podrazumeva još složenije sakupljanje podataka. Predloženi model bi povezivao podatke sa tagovanih fotografija, opisa i IP adrese osobe koja ih je postavila, ali i mnoge druge podatke.

Sve to bi Facebooku moglo da pomogne koliko ljudi ima u jednoj porodici.

A u pitanju su podaci koje bi oglašivači obožavali, ukoliko Facebook odluči da svoj plan pretvori u delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AntiFB

    21. novembar 2018 | 12:01

    Ne koristim drustvene mreze od 2011.( ni fejs ni instagram ni twiter), lepo mi je, ne fali mi nista sem sto sam napolju sa istomisljenicima vise, doprinosimo nasem kraju i odgovaramo decu od toga.

  • Mire

    21. novembar 2018 | 13:09

    Nikad se niko ne zapita za koju vladinu agenciju iz senke rade te društvene mreže i pretraživači kad prikupljaju toliki broj informacija o svojim korisnicima.

  • bojana

    22. novembar 2018 | 05:23

    pa zna se i u popisu stanovnistva koliko ima clanova u porodici ko su clanovi itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA