≫ 

Procurile tajne prepiske Zakerberga i njegovih saradnika: Facebook opet izgubio milijarde dolara jer je otkriveno kako špijunira korisnike

Konkurencija među kompanijama je veoma oštra i nelojalna

  • 0

Vrednost Facebook-a opala je za 9.5 milijardi dolara samo dan nakon što su procureli važni dokumentui iz ove kompanije.

Deonice su pale za 2,5 odsto što je koštalo kompaniju 9,5 milijardi dolara od ukupne vrednosti kompanije od 379 milijardi dolara. Dokumenti su pokazali da je kompanija bila veoma agresivna u borbi protiv konkurencije, ali i vrlo nelojalna konkurencija jer je posmatrala rivale, ocenjivala developere i izazivala konflikte sa regulatorima i političarima širom sveta.

isplivali tajni podaci direktora Facebook-a. Foto: Tanjug/AP

U julu je kompanija izgubila neverovatnih 119 milijardi u vrednosti, a sve zbog agresivnog pristupa kompanije. Evropska unija se bori protiv monopola i manipulacije podacima, zbog čega često kritikuje Facebook.

Dokumenti su otkrili kako Facebook planira da kompanijama omogući pristup podacima koliko je reklamnog prostora kupljeno i da isključi iz dogovora kompanije koje to ne mogu da plate. Programirana je posebna aplikacija koja beleži pozive i poruke korisnika, ali je Mark Zukerberg bio skeptičan oko prolaza ove aplikacije. Facebook je koristio Onavo aplikaciju kako bi prikupio podatke o upotrebi telefona bez znanja korisnika kako bi identifikovao konkurenciju poput Whatsapp-a.

VIDEO: Zakerbergovo izvinjenje je, očigledno, bilo neiskreno

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA