5G mreže su "smrtonosne" po ljude i predstavljaju zločin pod internacionalnim pravom, tvrde naučnici

Prvi 5G telefoni na svetu trebalo bi da počnu da se pojavljuju ove godine, ali stručnjaci veruju da bi to moglo da napravi pravu katastrofu ljudima, ali i našoj sredini.

  • 5

Gotovo 30.000 ljudi, uključujući naučnike, doktore i organizacije za zaštitu čovekove okoline, potpisalo je peticiju na sajtu 5gspaceappeal.org.

Oni svi žele da najveće svetske organizacije, kao što su UN, SZO ii EU, pod hito spreče dalji razvoj 5G mreža.

Svetska zdravstvena organizacije (SZO) tvrdi da ne postoje dokazi koji ukazuju na to da su mobilni telefoni negativni po nas i naše okruženje.

Ipak, mnogi stručnjaci veruju da su bežične mreže opasne po ljude, i da je razvoj naredne generacije isto što i "zločin" pod internacionalnim pravom.

Foto: Pixabay.com

- 5G će drastično povećati našu izloženost radijaciji radio frekvencija, pored postojećih za 2G, 3G i 4G mreže koje su već uspostavljene. Dokazano je da je ovaj vid radijacije štetan po ljude i našu sredinu. Razvoj 5G tehnologije predstavlja eksperiment na čovečanstvu i prirodi, a to se smatra zločinom pod međunarodnim pravom, stoji u saopštenju sajta.

Sa druge strane, očekuje se da će telekomunikacione kompanije aktivirati svoje 5G mreže u naredne 2 godine.

Taj plan bi trebalo da otvori put za super-brzi internet i mogao bi da stvori "pametne" domove.

Ali, sudeći po začetniku kampanje, Arturu Firstenbergu, to će povećati nivo radijacije planete do tačke kada više neče postojati mesto na koje od nje možemo da pobegnemo.

Foto: Pixabay.com

Postojeća 4G mreža takođe je veoma štetna po ljude, tvrdi on i kao primer navodi smanjenje populacije pčela, ptica i leptira.

Uprkos ovim šokantnim tvrdnjama, naučna zajednica je složna da ne postoje dokazi koji povezuju rak i mobilne telefone.

Za sada je poznato da će 5G koristiti slične frekvencije postojećim i da će druga slična tehnologija raditi na višim frekvencijama, gde će najveća promena biti manja prodornost radio talasa kroz čvrste materijale kao što su zidovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. januar 2019 | 12:28

    tehnika ce i unistiti covecanstvo.sta malo 3g 4 g pa treba i 5 g 6 g... Pa dokle.do samounistenja

  • ljuba

    2. januar 2019 | 12:30

    Nalazimo se na nekoj planini, šumi, polju..... i imamo signal da možemo da zovemo na drugi kontinent npr. Australiju.Koji je to onda prijem i koliku moć ima, a da ne zraci. Naravno veliko zračenje, ali koga to interesuje, važan je profit.

  • Boki

    2. januar 2019 | 12:17

    Nisam protivnik napretka tehnike, ali ako celokupan život ljudi zavisi samo od digitalne tehnologije bojim se da bi to bila velika ljudska slabost. Svi do sad otkriveni slučajevi vanzemaljske tehnologije ne emituju nikakav signal, a opet imaju neku mnogo napredniju komunikaciju. Sad će neko reći da pričam gluposti i da tako nešto ne postoji, ali ja ne žmurim pred istinom, neki vanzemaljci postoje pre nas i raspolažu tehnikom starijom od čitavog čovečanstva. Umesto sa glumimo da smo sami u svemiru, bolje bi bilo da nešto pametno učimo od njih. Petpostavljam da elektromagneti talasi nisu dobri jer u svemiru ima mnogo magnetizma koji sa lakoćom može uništiti uređaje i onda sa vraćamo u kameno doba ako nemamo tehniku koja nije zavisna od elektronike. A već smo na dobrom putu da je nemamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA