≫ 

Otkriven razlog naglog skoka cene bitcoina koja je za samo jedan sat dostigla vrednost od 5.000 dolara

Vrednost kriptovalute u jednom trenutku dostigla je 5.000 dolara

  • 0

Bitcoin je ove nedelje dostigao rekordnu vrednost u proteklih 5 meseci, zapravo, njegova vrednost je za samo jedan sat skočila gotovo 16 odsto - na 5.000 dolara.

Iako je poznato da su digitalne valute veoma nestabilne i njihova vrednost često bez konkretnog razloga može iznenada da skoči ili padne, stručnjaci veruju da su pronašli razlog najnovije promene.

Ovaj nagli skok vrednosti je najverovatnije aktivirala porudžbina vredna 100 miliona dolara koja je bila raspoređena preko Coinbase, Kraken i BItstamp berzi, izjavio je Oliver von Landsberg, izvršni direktor kompanije specijalizovane za kriptovalute BCB Group.

Foto: Pixabay.com

- Pojavila se samo jedna porudžbina koja je algoritamski obrađena kroz ove tri berze u vrednosti od 20.000 BTC-ja. Ako pogledate sve tri narudžbine, sve su bile sinhronizovane, izjavio je.

Ipak, ovo je retkost u svetu kriptovaluta jer se veliki institucionalizovani investitori uglavnom držali na marginama usled briga o bezbednosnim propustima i nedostatku regulacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA