≫ 

Opasni Android virus sada mogu da zakače i vlasnici iOS uređaja

Opasnost od opasnih virusa sada vreba i vlasnike iOS uređaja

  • 7

Istraživači bezbednosne kompanije Lookout nedavno su otkrili iOS verziju Exodus spywarea koji je do sada uglavnom napadao samo Android uređaje.

Pre nego što krenete da brišete stvari sa vašeg iPhonea kako biste se osigurali da vas niko ne prisluškuje, trebalo bi napomenuti da je iOS verzija ovog malwarea primećena samo u nezvaničnim prodavnicama aplikacija i još nije uspela da se dočepa zvanične Apple prodavnice.

Foro: PIxabay.com/Biljana Jovanović

Exodus za iOS primećen je na nekoliko sumnjivih sajtova koji su dizajnirani tako da prevare korisnike mobilnih operatora iz Italije.

Ako se instalira na uređaj, maliciozni softver može da ukrade kontakte, fotografije, video i audio snimke, kao i podatke o lokaciji.

iOS verzija malwarea podatke čuva na istim serverima na kojima to čini i Android verzija, tako da se sumnja u direktnu vezu ova dva virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexus

    10. april 2019 | 20:03

    Zar nije Iphone zasticeniji od Androida. Pa sta je to sad majku mu haahhah?

  • OVERRATED

    10. april 2019 | 20:02

    ne mogu da verujem ja sam mislio da je taj ajfon naj bolji naj bezbednij

  • majkan

    14. april 2019 | 19:20

    Znaci u prevodu dok si ogranicen ko terasa neces zakaciti ni jedan virus! Smesna politika apple-ova.Hocu da instaliram sta ja hocu a ne sta mi apple odobri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA