≫ 

Instagram blokira heštegove koji šire lažne vesti, a prvi na udaru su oni koji tvrde da vakcine ubijaju

Da li će ovo napokon biti kraj širenju netačnih informacija

  • 6

Posle kritika na dozvoljavanje heštegova kojima se brže šire lažne vesti, kompanija Facebook odlučila je da se pozabavi ovom opcijom u okviru Instagrama i ograniči mogućnosti za zloupotrebu, prenosi portal Seebiz.

Problem je izašao u prvi plan nakon što su se pojavili tagovi koji promovišu postove u kojima se tvrdi da "vakcine mogu ubiti", pa će Instagram na prvom mestu blokirati one tagove koji šire dezinformacije u vezi s vakcinasanjem, da bi se kasnije proširio i na druge netačne informacije.

Tako su već blokirani heštagovi poput #vaccinescauseautism i #vaccinescauseaids, a sada se planira blokiranje i onih koji ne sadrže konkretnu informaciju, ali se koriste za širenje lažnih vesti, poput #vaccines1234.

Kada Instagram blokira neki hešteg više nije moguće pronaći one sadržaje koji su bili organizovani u okviru njega, pa klik na banovani hešteg ne donosi nikakve rezultate, čime se sprečava dalje širenje netačnih, te zlonamernih informacija.

Pored toga, Instagram radi i na drugim načinima za borbu protiv lažnih vesti u situacijama kada neki korisnik pretražuje problematični hešeag.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Mirjana

    11. maj 2019 | 19:23

    Ugrozeno je pravo na misljenje. Ni svi doktori nemaju isto misljenje u vezi vakcina ili nekih lekova.

  • Зоран

    12. maj 2019 | 01:06

    Фармацеутска мафија удружена са владарима из сенке на делу. Пошто аргументима не могу да ућуткају противнике прибегавају забрани, класика.

  • ноћ

    11. maj 2019 | 17:03

    😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA