≫ 

Zvaničnik Bele kuće želi da se zabrana za Huawei pomeri za 2 godine

Čini se da bi zabrana mogla više da šteti Americi nego kineskoj kompaniji

  • 0

Predsednik SAD, Donald Tramp, potpisao je poseban akt u avgustu 2018. godine kojim se zabranjuje državno korišćenje Huawei tehnologije. Međutim, barem jedan državni zvaničnik tvrdi da američke kompanije nisu spremne da se odreknu kineske kompanije.

Rasel Vot, direktor kancelarije za budžet u Beloj kući, zartažio je "pomilovanje" u trajanju od dve godine, piše Wall Street Journal.

Vot je navodno poslao pismo potpredsedniku Majku Pensu i devetorici članova kongresa tvrdeći da bi zabrana mogla da izazove "dramatičnu redukciju" u broju kompanija koje snabdevaju vladu.

Huavej (Huawei), kompanija, mobilni telefoni, Foto: Tanjug/AP

Takođe, zabrana bi pogodila i kompanije u ruralnim delovima SAD koje primaju federalne donacije, i koje koriste više Huawei tehnologije.

Predstavnici njegove kancelarije takođe su izjavili da ovaj zahtev ne ide protiv politike po kojoj Huawei više ne sme da posluje u SAD.

A nedavno je i Google pokušao da oslika ozbiljnost situacije u slučaju da na snazi ostane i zabrana kojom se Hauweiju brani korišćenje Android operativnog sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA