Google je upravo napravio čudan korak u menjanju Androida nečim boljim

Tehnološka kompanija je napravila potez koji je malo ko očekivao

  • 1

Android je bez sumnje jedan od dva najvažnija ooperativna sistema na svetu trenutno, ali isto tako, možemo da očekujemo da neće biti tu zauvek.

Zato Google već sada radi na univerzalnom operativnom sistemu koji bi trebalo da jednog dana zameni Android - i to bez ikakve brige ili problema za korisnike.

Fuchsia, kako se u ovom trenutku zove, bi trebalo da radi savršeno i kao skrojeno na različitim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ekrana.

Takođe, trebalo bi da donese brže apdejte i bez problema koristi i Android aplikacije.

Nakon godina glasina, Google je sredinom maja napokon potvrdio postojanje ovog operativnog sistema, što je bilo prilično iznenađujuće.

Fuchsia, Google Foto: Pixabay.com

A sada smo dobili još jedno iznenađenje nakon još jednog čudnog Googleovog poteza koji nas približava budućnosti bez Androida.

Tehnološka kompanija je lansirala Fuchsia.dev sajt nakon najave i koji je bio onlajn jako kratko vreme. A onda se dolazimo u sadašnjost.

Google je odlučio da je došlo vreme da se na ovaj sajt aplouduje sadržaj.

Fuchsia.dev će vam dozvoliti da pregledate brojne dokumente koji predstavljaju sjajnu polaznu tačku za developere koji žele da se bolje upoznaju sa novim OS-om.

Doduše, ništa od toga ne možete odmah da iskoristite jer ne možete da instalirate Fuchsia verziju za developere ni na jedan uređaj, i zato ne možete da razvijate aplikacije za nju.

Zato ova Googleova odluka izgleda čudno. Da li očekujemo još najava uskoro?

Sa druge strane, Google mora da počne negde, a podizanje sajta je jasna poruka developerima da nešto uskoro mogu da očekuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA