Od danas WiFi postaje 3 puta brži - sve što morate da znate o novom WiFi 6 standardu

Spremite se za brži WiFi

  • 5
Telefon, Smartfon, WiFi, Internet Foto: Pixabay.com

Naredna generacija bežičnog interneta je nešto na čemu se radi već skoro godinu dana, ali ove nedelje će napokon postati realnost.

WiFi Alliance, organizacija koja nadgleda implementaciju WiFi standarda lansira WiFi 6 program sertifikacije.

Ovo možda zvuči dosadno, ali u stvarnosti to znači da je WiFi 6 standard spreman za primenu, a tehnološke kompanije će svoje nove proizvode moći da reklamiraju kao sertifikovane za novi, brži, bežični internet.

WiFi 6 donosi brojne nove tehnologije koje su tu kako bi WiFi učinile efikasnijim.

Internet ruter, wifi Foto: Shutterstock

Ovo je posebno važno zbog velikog broja uređaja koje imamo i koristimo. Uopšte nije neobično da samo jedna porodica ima 10ak uređaja koji su u isto vreme povezani sa bežičnim internetom.

Zbog toga je glavna ponta novog standarda povećavnje brzine interneta na mreži koja je zagušena.

U teoriji, WiFi brzina se povećava na 9.6Gbps sa 3.5Gbps. Doduše, ovi brojevi nisu toloiko bitni jer ih nikada nećete imati kod kuće.

Ono što jeste važno je činjenica da WiFi ima mnoštvo alata koji mu dozvoljavaju da radi brže i isporuči više podataka odjednom.

Ovo će biti najprimetnije na zagušenim mrežama.

Od uređaja koji trenutno podržavaju novi standard trenutno su u prodaji samo iPhone 11 i 11 Pro, ali to će se sigurno promenit narednim mesecima kako veći broj proizvođača bude lansirao nove proizvode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    17. septembar 2019 | 10:12

    5G mreza , wifi 6 , bolje da nas stave u mikrotalasnu posto manje zraci od ovih stvari...Za 10 godina ce se radjati bebe sa dve glave....

  • majkan

    19. septembar 2019 | 23:25

    E moji vi kad bi znali koliko mob zraci ne bi lupali gluposti.Samo jedan podatak antene u firmi od linka(bezicnog) precnik pola metra stavite list papira iapred nje,signala nema vise i te antene rade na 0.1w i bacaju do 20km.Mobilni telefoni rade na 2W(20x jace).Pa pogledajte nigde antene a u stanju je baciti signal 20km daleko kroz 3 zida od 40cm i dalje.Ruter u kuci je decija igracka naspram mobilnog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA