≫ 

Ima nešto trulo u državi Google: Zašto su "popadali" svi popularni servisi i šta posle toga?

Iako je nekoliko puta postojao problem sa uslugama koje pruža internet gigant, tek sada smo dobili objašnjenje, ali samo za najnoviji incident

  • 0

Trzavice u Googleu ne prestaju. U poslednjih mesec dana bar tri puta su zakazali svi njegovi servisi. Prilikom jednog od padova, svi Android telefoni koji rade zahvaljujući nalogu na Googleu prestali su da funkcionišu zbog pada, ali o tome niko nije pisao.

U četvrtak ujutru takođe se desilo da su servisi prestali da funkcionišu, pa tako neko vreme niste mogli da pretražujete internet preko Googlea, da koristite Google prevodilac, mape ili Play Store prodavnicu. Ovog puta, za razliku od prethodnih, ipak su se oglasili sa objašnjenjem, piše BBC.

Naime, nekoliko vlaknastih optičkih kablova se prekinulo i onemogućilo pristup internetu delovima istočne Evrope, Irana i Turske. Problem koji je trajao oko dva sata nastao je zbog toga što su pomenuti kablovi isečeni u isto vreme, što je veoma neuobičajeno.

Earns Alphabet Foto: Tanjug/AP

Iz Googlea tvrde da njihove usluge u tom periodu nisu bile dostupne oko 30 minuta i da su i usluge drugih provajdera zakazale za ta dva sata.

Dva prekida na kablovima desila su se u isto vreme - jedan između Irana i Bukurešta, a drugi na liniji za Minhen. To je poremetilo internet saobraćaj na jednom od glavnih vlaknastih kablova u regiji.

Nijednom rečju nije objašnjeno zašto su kablovi presečeni i ko je to uradio, ali je Google izjavio za BBC da će objaviti celokupan izveštaj o ovom incidentu.

Ipak, ovom prilikom nisu pomenuli prethodne probleme koje su korisnici imali, niti su ponudili objašnjenje za njih, pa se pretpostavlja da će Google nastaviti da se pravi da se ništa nije desilo sve do sledećeg većeg incidenta.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA