≫ 

Korisnici Twitter-a konačno su dobili odgovor na pitanje koje postavljaju još od 2006.

Od osnivanja Twitter-a, njegovi korisnici su svakodnevno tražili da im se omogući samo jedna opcija...

  • 0
mobilni telefon, Tviter

Pixabay.com

Izvršni direktor Twitter-a Džek Dorsi konačno se oglasio sa odgovorom na jedan od najčešćih zahteva korisnika te društvene mreže. Naime, otkada Twitter postoji korisnici traže da im se omogući opcija za editovanje postova, na šta je ta kompanija uvek izbegavala da odgovori ili su izjavljivali da „razmatraju ideju“.

Dorsi je sada saopštio da Twitter „verovatno nikada“ neće imati opciju za editovanje postova koja bi korisnicima omogućila da isprave greške, piše RT.

U intervjuu za magazin Wired, u kome je odgovarao na pitanja korisnika Twitter-a, on je bio veoma direktan kada je na red došlo pitanje da li će u 2020. godini biti omogućeno editovanje postova.

- Odgovor je ne! - izjavio je Dorsi, objasnivši da je inicijalna odluka bila da ta opcija ne postoji, jer je Twitter počeo svoj rad „kao SMS, servis za slanje poruka“ i želi da se drži svojih korena.

 

- Kao što svi znate, kada pošaljete poruku, ne možete da je povučete. Mi želimo da očuvamo to osećanje koje smo imali u ranim danima - tvrdi on.

Dorsi je priznao da su se stvari mnogo promenile od 2006. godine i da neki korisnici imaju puno pravo da traže opciju za editovanje, jer većina njih želi da ispravi greške u kucanju, a da ne mora da briše tvit sa greškom i tako izgubi sve lajkove i retvitove.

Ipak, on je priznao da su razmišljali da omoguće ovu opciju na minut od objavljivanja ili na 30 sekundi, što je dovoljno vremena da se ispravi slovna greška ili link koji ne radi. Međutim, problem bi nastao kada bi počeli da zloupotrebljavaju ovu opciju, jer bi korisnik mogao potpuno da promeni sadržaj svog tvita, što oni koji su ga retvitovali ne bi znali, pa bi se „Twitterom širilo nešto što oni nisu nameravali da prošire“.

(Telegraf.rs/V.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA