≫ 

Najčešće na severu, najređe u našem komšiluku: Koliko Evropa koristi internet?

Upotreba interneta u Evropskoj uniji rapidno je rasla od 2007. kada ga je koristilo 57 odsto građana i 2013. godine, kada je tri četvrtine koristilo internet

  • 0

Internet je u 2019. godini koristilo 87 odsto građana Evropske unije između 16. i 74. godine, najviše su ga korištili u Švedskoj - 98 procenata žitelja, a najmanje u Bugarskoj - 68 odsto, objavio je Eurostat.

Građani EU internet najviše koriste za servise elektronske pošte, slede informisanje o robi i uslugama, slanje kratkih poruka, čitanje online novina i magazina, a tek svaki peti korisnik preko interneta prodaje robu i usluge.

Za društvene mreže internet koristi 57 odsto građana EU, a sledi traženje informacija o zdravlju, slušanje muzike, telefoniranje ili video pozivi. Za online učenje zainteresovan je manje nego svaki četvrti korisnik interneta u EU, dok 30 odsto na mrežu podižu i dele sadržaje koje su sami kreirali.

Upotreba interneta u EU rapidno je rasla od 2007. kada ga je koristilo 57 odsto građana i 2013. godine, kada je tri četvrtine koristilo internet.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA