≫ 

Facebook zabranio lažne oglase i zarađivanje novca na korona virusu

"Oglasi za zaštitne maske za lice, u kojima se implicira da su jedine preostale ili tvrdi da sprečavaju širenje virusa, neće biti dozvoljeni na našim platformama"

  • 0
Tech Giants-Antitrust Scrutiny

Thibault Camus

Facebook je zabranio obmanjujuće oglase kojima neki pojedinci nastoje da iskoriste globalnu krizu nastalu zbog pojave korona virusa za "sticanje finansijske koristi".

Tehnološki div je u sredu saopštio da je zabranio oglase za "proizvode u vezi sa koronavirusom, kojima se nastoji da se stvori panika ili koji navode da njihovi proizvodi garantiraju lek ili sprečavaju pojavu virusa".

"Na primer, oglasi za zaštitne maske za lice, u kojima se implicira da su jedine preostale ili tvrdi da sprečavaju širenje virusa, neće biti dozvoljeni na našim platformama."

Društvena mreža će i dalje raditi na tome da se "ograniči širenje dezinformacija i štetnog sadržaja o korona virusu" i povezivati korisnike sa informacijama koje objavljuju "stručne zdravstvene organizacije".

Preko 80.000 ljudi do sada je zaraženo korona virusom. Prvi slučaj je zabeležen u centralnoj Kini u decembru 2019. godine. Dosad je od posledica virusa preminulo skoro 3.000 ljudi.

U sredu je bilo više novih slučajeva zaraze izvan Kine nego u njoj, po "prvi put otkako je potvrđen prvi slučaj", objavila je Svetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zbog straha od koronavirusa u panici se kupuju zaštitne maske za lice i dezinfekcioni sprejevi, a mnogi tu paniku nastoje da iskoriste za sticanje profita.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA