≫ 

Twitter obrisao snimak brazilskog predsednika na kome podstiče ljude da rade tokom epidemije korone

"Moramo da radimo. Ima preminulih, ali to je na Bogu, mi ne možemo da stanemo. Ako ne umremo od bolesti, umrećemo od gladi"

  • 0
Twitter, Kompjuter, Tech Foto: Pixabay.com

Twitter je uklonio snimak na kojem se vidi kako brazilski predsednik Žair Bolsonaro, tokom posete jednoj pijaci, razgovara sa uličnim prodavcem o tome koliko je važno raditi u vreme epidemije korona virusa.

Bolsonaro je obišao pijacu u blizini prestonice Brazilije, gde je ukazao na značaj funkcionisanja najveće ekonomije Latinske Amerike umesto da se blokiraju sve aktivnosti u cilju borbe protiv širenja korona virusa.

Bolsonaro je na pijaci, u predgrađu Barzilije Taguatinga, razgovarao sa jednim muškarcem, koji je prodavao ražnjiće, prenosi Rojters.

- Moramo da radimo. Ima preminulih, ali to je na Bogu, mi ne možemo da stanemo. Ako ne umremo od bolesti, umrećemo od gladi, rekao je muškarac, što se vidi na snimku objavljenom na nalozima brazilskog predsednika na Facebook-u i Twitter-u.

Bolsonaro je rekao da Brazilci treba da nastave da rade, ali da preduzimaju mere predostrožnosti kako bi izbegli da se zaraze korona virusom.

Međutim, Twitter je uklonio snimak na kojem Bolsonaro razgovara sa uličnim prodavcem, navodeći da je nedavno promenio pravila o sadržaju, koji se suprotstvaljaju preporukama za javno zdravlje i koje bi mogle da dovedu ljude u još veći rizik od dobijanja korona virusa.

Savezni sudija zabranio je kampanju kabineta Bolsonara na društvenim medijima "Brazil ne može da stane", koju su takođe kritikovali državni guverneri, političari, stručnjaci za javno zdravlje, čak i ministar zdravlja.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Slike iz bolnica ulivaju jezu u kosti, ali snimak lečenja bolesnih u kućnom karantinu je strašan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA