≫ 

Kako da iskoristite kućnu izolaciju da steknete nova znanja i veštine?

Deo ovog koncepta postali su i mnogi prestižni univerziteti, koji je širokoj publici ponudio mnoštvo tematski raznovrsnih besplatnih kurseva i obuka

  • 0
posao, kompjuter Foto: Pixabay.com

Masovni otvoreni onlajn kursevi (engl. MOOC - Massive open online course), predstavljaju koncept koji se pojavio pre desetak godina i tokom poslednje decenije stekao priličnu popularnost.

Deo ovog koncepta postali su i mnogi prestižni univerziteti, koji je širokoj publici ponudio mnoštvo tematski raznovrsnih besplatnih kurseva i obuka.

Neki od su i prestižni američki univerziteti, članovi Ajvi lige (Ivy League). Univerziteti Braun, Harvard, Kornel, Prinston, Dartmut, Jejl, Kolumbija i Univerzitet Pensilvanije putem onlajn platformi nude opšteobrazovne i nešto stručnije kurseve iz najrazličitijih oblasti.

Između 450 i 500 različitih kurseva i obuka iz oblasti informatike i kompjuterskih nauka, biznisa, društvenih i humanističkih nauka, umetnosti i dizajna, medicine i zdravlja, obrazovanja, kao i razvoja ličnih veština dostupno je putem onlajn platforme Class Central.

Budući da smo posednjih dana i nedelja prinuđeni da provodimo više vremena u četiri zida, a veći deo upravo provodimo na internetu, ovo može biti pravi način za sve ljubitelje znanja i zainteresovane za sticanje novih veština da ikoriste trenutak i nauče nešto novo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA