≫ 

Udar na "teoretičare zavere": YouTube briše klipove o navodnoj vezi 5G tehnologije i korona virusa

Jedan od razloga za preduzimanje ovakve mere je slučaj paljenja nekoliko 5G tornjeva u Velikoj Britaniji

  • 3
YouTube Foto: Pixabay

Najveća onlajn video platforma na svetu objavila je da radi na smanjenju količine sadržaja koji promovišu teorije zavere, naročito one koje se bave 5G tehnologijom i korona virusom, i koje te dve stvari dovode u vezu.

Situacije kakva je aktuelna epidemija korona virusa veoma su plodno tle za "bujanje" ovakvih neutemeljenih i neistinitih priča, koje neretko dolaze od potpunih laika i prepune su dezinformacija i spekulacija.

To je razlog zbog koga je YouTube i najavio potpuno uklanjanje ovakvih sadržaja, u čemu će prioritet imati upravo one teorije koje dovode u vezu 5G tehnologiju i pandemiju korona virusa, piše The Verge.

Kako navode iz YouTube-a, snimci koji se bave samo 5G tehnologijom neće biti uklanjani, već će se i dalje svrstvati u kategoriju "graničnih sadržaja".

Jedan od razloga za preduzimanje ovakve mere je slučaj paljenja nekoliko 5G tornjeva u Velikoj Britaniji, poslednjih dana, za šta se pretpostavlja da je glavni uzrok dovođenje u vezu 5G tehnologije sa pandemijom korona virusa od strane brojnih "teoretičara zavere".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA