Rusija predlaže: Posle korone - kontrola interneta

"Realna institucionalizacija interneta podrazumeva pre svega da u to budu uključene UN"

  • 6
Bezbednost, Internet, Hakeri Foto: Pixabay.com

Zavisnost od interneta u uslovima pandemije virusa korona u ozbiljnom je porastu i zato je potrebno aktivirati rad na tome da kontrola nad sajber-prostranstvom zaista bude međunarodna, rekao je zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Krutskih.

Krutskih, direktor Departmana za međunarodnu informacionu bezbednost, rekao je tokom onlajn diskusije u okviru debatnog kluba Valdaj da će svet iz situacije sa korona virusom izaći zavisniji od interneta i da ga zato treba učiniti što bezbednijim.

- Internet treba da bude realno institucionalizovan i da se nalazi pod efikasnom međunarodnom kontrolom, naveo je Krutskih.

On je precizirao da pod realnom institucionalizacijom interneta podrazumeva pre svega da u to budu uključene UN, prenosi Sputnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dd

    8. april 2020 | 09:01

    Tako totalna kontrola i cipovalje ljudi

  • Stefan

    8. april 2020 | 17:21

    Sjajan izgovor za masovnu špijunažu i kontrolu građana.

  • Nikola

    8. april 2020 | 10:25

    Ja bi predlozio da se na internetu ukine sva anonimnost. Mnogo je internet toksican upravo zbog toga sto je sve anonimno i sto svalo mozes da zalepi etiketu svakome. Pa da na dalje nema laznih profila, da nema anonimnih komentara. Pa kada neko nesto kaze da stoji iza svojih optuzbi... da svaka kleveta moze da se tretira kao kleveta, tj ako je tvrdnja lazna, lepo po dzepu i da pare dobiju i sajt na kome je izrecena laz i licnost o kome je lagano. Pa brate lazi, kuni prozivaj. U koju god vest da se udje,za bilo sta, samo napadi, napadi, napadi. Nebitno dal su politicari, dal su doktori, dal su uciteljice, dal su pevacice, dal su navijaci, dal su sportski rezultati. Samo pljuj. Uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA