≫ 

Firefox "utišava buku": Nova opcija oslobađa korisnike gomile spam mejlova

U slučaju da nasumično generisana anonimna imejla adresa počne da prima veliki broj spam poruka, korisnik može jednostavno da je ugasi

  • 0
Firefox Foto: PIxabay.com

Spam je danas sasvim obična stvar, pa do korisnika stiže brzo i lako, direktno u inboks. Za takvu situaciju odgovorni su oni čije su imejl liste procurele i došle u pogrešne ruke, pa su mnoge adrese dospele na veliki broj spam spiskova.

Mozilla bi to uskoro mogla da promeni, sa novom funkcijom čiji je cilj da "utiša buku" koju prave nepoželjni mejlovi. U pitanju je eksperimentalna funkcija za Firefox, pod imenom Private Relay.

Kada neki onlajn formular od ispitanika zatraži podatke, ova opcija generiše anonimnu imejl adresu, a poruke koje se pošalju na tu lokaciju preusmeravaju se na "pravi" mejl korisnika, piše Ubergizmo.

U slučaju da ova nasumično generisana anonimna imejla adresa počne da prima veliki broj spam poruka, korisnik može jednostavno da je ugasi i time "preseče" vezu sa imejl adresom koju inače koristi.

Na ovaj način se štite imejl adrese koje korisnici imaju godinama i koje su deo bezbednosnoh provera na drugim servisima koje koriste, prenosi PC Press. Opcija je još uvek u eksperimentalnoj fazi razvoja, pa ostaje da se vidi da li će i kada zaživeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA