≫ 

Microsoft konačno našao rešenje protiv spama: Stiže sredstvo za zaštitu od "oluje mejlova"

Kada se opcija aktivira, dodaje se novi sistem imejl nadzora posebno programiran da pretražuje potencijalne "oluje"

  • 0
žena, kompjuter, radi od kuće Foto: Pixabay.com

Od kada smo masovno počeli da koristimo imejl kao sredstvo komunikacije, otprilike, od tada postoji i način da se taj isti sistem uništi, ili da se bar dovede u situaciju ozbljnog "zakrčenja".

Dovoljno je "samo" poslati bilo kakav imejl na više hiljada adresa i sačekati da nekoliko od primalaca klikne na "Reply all" i prosledi ih dalje. Uslediće, gotovo sigurno, prava lančana reakcija.

Microsoft sada tvrdi da ima zaštitu od ovih "oluje imejlova" (engl. email storms). Opcija "Reply All Storm Protection" deo je novog Office 365 paketa i kada se aktivira dodaje novi sistem imejl nadzora koji je posebno programiran da pretražuje potencijalne "oluje".

Sistem će tako, ukoliko npr. primeti 10 "reply-all" odgovora poslatih na preko 5.000 adresa u roku od sat vremena, blokirati njihovo dalje slanje u roku od četiri naredna sata.

Oni koji na takve mejlove odgovaraju zahtevom da budu uklonjeni iz dalje prepiske (npr. "Please remove me from this thread") neće više biti deo "oluje", niti moći da svojim odgovorom na mejl pokrenu novu. Odnosno, Microsoft će privremeno blokirati komunikaciju tu komunikaciju.

U tim situacijama Office 365 korisnici će biti obavešteni da odgovor koji su pokušali da pošalju - nije poslat, uz obrazloženje da je razlog za to "preopterećena komunikacija sa mnogo učesnika" ("the conversation is too busy with too many people").

U odgovoru, korisnik će dobiti i predlog akcija koje može da preduzme, među kojima je da pokuša da pošalje mejl manjoj grupi drugih korisnika, premosi PCMag.

Ovaj potez posledica je "oluje mejlova" u čije slanje je bilo upleteno ukupno 11.543 zaposlenih kompanije Microsoft.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA