≫ 

Pao 5G svetski rekord: Najbrži protok podataka ikada ostvaren u SAD

Kompanija je na testu koristila komercijalne talase 5G spektra i dualnu konektivnost. što je uređajima omogućilo simultano povezivanje na 5G i LTE mreže

  • 33
5G mreža Foto: Shutterstock

Poznati finski prozvođač mobilnih telefona i telekomunikacione opreme upravo je objavio da je postigao najveće do sada izmerene 5G brzine prenosa podataka u okviru svoje OTA (Over-the-Air) mreže u Dalasu, u američkoj državi Teksas.

Nokia je saopštila da su najveće 5G brzine prenosa postignute na testu dostigle 4,7 Gbps, uz korišćenje standardnog komercijalnog kompanijskog softvera.

5G mreža Foto: Shutterstock

Kompanija je na testu koristila komercijalne talase 5G spektra od 800MHz i dualnu konektivnost (Dual Connectivity - EN-DC). To je uređajima omogućilo simultano povezivanje na 5G i LTE mreže, kao i odašiljanje i prijem podataka kroz obe mreže, prenosi Express Computer.

Test je pokazao da uređaji mogu da postignu veći protok podataka, nego kada su povezani pojedinačno na 5G ili na LTE mreže. Brzine se zajedno postižu na 5G i klasičnim konfiguracijama niske frekvencije.

Testovi su sprovedeni na standardnoj opremi instaliranoj u bazne stanice glavnih telekomunikacionih operatera u SAD.

- Ovo je veoma važan i značajan kamen temeljac u razvoju 5G mreže i usluga u SAD, pogotovo u ovo vreme kada su konektivnost i njeni kapaciteti od vitalnog značaja. To pokazuje poverenje operatera, kao i napredak koji smo postigli da bismo omogućili nabolji 5G uslugu korisnicima - istakao je predsednik Nokije zadužen za mobilne mreže Tomi Uito.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam

    20. maj 2020 | 13:09

    Nesanica,glavobolja itd.Jel oseca neko od vas da ne moze da spava kao ranije?

  • GP

    20. maj 2020 | 12:44

    Ovo treba unistiti!

  • Ivan

    20. maj 2020 | 14:36

    Bas nam to treba, umesto ucitvanja od 0.2 sekunde, ucitace za 0.1 a zato ce da nas ozraci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA