≫ 

Twitter "udario" na Trampa: Američki predsednik označen kao nepouzdan izvor informacija?

Do sada je koristio Twitter kao platformu za sukob sa drugim političarima i slavnim ličnostima, a sada će se izgleda boriti i sa samim Twitterom

  • 4
Donald Tramp, Donald Trump Foto: Tanjug/AP

Twitter post američkog predsednika Donalda Trampa prvi put je dobio oznaku da je potrebno proveriti informacije koje je objavio, prenosi BBC.

- NEMA RAZLOGA (NULA!) da će glasački listići koji se šalju poštom biti nešto više od suštinske prevare - napisao je Tramp na Twitter-u.

Twitter je stavio oznaku upozorenja ispod posta, a na sledeći tvit je primenio novu politiku ponašanja prema pogrešnim informacijama. Tramp je odgovorio novim tvitom i dodao da ovaj gigant društvenih mreža "potpuno guši slobodu govora".

Twitter je uputio korisnike na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao "nepotvrđene". Kako navodi BBC, iz te kompanije su naveli da su o tome izveštavali i CNN, Washington post i drugi mediji.

Iza toga su postavili i deo "šta treba da znate" u kom Twitter ispravlja lažne tvrdnje predsednika SAD. Iz ove društvene mreže obećali su da će povećati broj upozorenja o lažnim ili informacijama koje dovode u zabludu - ali su sporo reagovali kada su u pitanju postovi američkog predsednika.

Twitter je ažurirao politiku upozorenja i etiketiranja postova početkom ovog meseca. U novim postovima, Tramp je optužio Twitter da se meša u američke predsedničke izbore zakazane za 3. novembar 2020. Rekao je da kompanija "potpuno guši slobodu govora, a ja kao predsednik neću dozvoliti da se to dogodi".

BBC navodi da je Tramp koristio je Twitter kao platformu za sukob sa drugim političarima i slavnim ličnostima, a da će sada će se, kako se dodaje, možda boriti i sa samom platformom.

Video: To pitajte Kinu: Tramp pobesneo na novinarku zbog pitanja

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. maj 2020 | 16:27

    Jedini predsednik koji se bori za slobodu

  • NEMA VIŠE PRAVIH I NORMALNIH LJUDI

    27. maj 2020 | 21:29

    Zna Tramp i dosta je u pravu.Ima on puno neprijatelja u svim strukturama njegove Države.Biće on jasan u izveštajima još samo malo možda još mesec dana i onda će njegov izveštaj napraviti razočarenje i bes kod građana u stvarima koja su se dešavala tu blizu ispred njihovog nosa.Ne napadaju njega građani Amerike nego strukture bivših vlasti sve do ubistva Kenedija.Malo po malo i biti će gotovo .

  • Viktor

    27. maj 2020 | 21:15

    Ovaj Tramp na slici je klasican primer i ogledalo amera debila. Tako ja vidim sve amere 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA