≫ 

Tramp uzvraća udarac: Nova uredba Bele kuće "zatvara" Twitter?

Tramp je u sredu zapretio novim propisima ili čak i zabranom njihovog rada, dan pošto je Twitter na dve njegove poruke dodao napomenu o potrebi provere podataka koje je predsednik SAD izneo u njima

  • 4
Tramp korona virus Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp na Twitteru je obajvio da je danas veliki dan da društvene medije i pravdu, uoči najavaljene uredbe o društvenim mrežama koju bi trebalo da potpiše danas.

Bela kuća priprema izvršnu uredbu sa ciljem da se smanji pravna zaštita koja kompanije društvenih medija štiti od odgovornosti za ono što se objavljuje na njihovim platformama, izjavila su dva visoka zvaničnika administracije.

Tramp je u sredu zapretio novim propisima ili čak i zabranom njihovog rada, dan pošto je Twitter na dve njegove poruke dodao napomenu o potrebi provere podataka koje je predsednik SAD izneo u njima.

Prema rečima zvaničnika, koje je preneo Njujork Tajms, uredba se još priprema i podložna je izmenama sa ciljem da saveznim regulatorima olakša argumente da kompanije kao što su Facebook, Google, YouTube i Twitter guše slobodu govora kada, između ostalog, suspenduju korisnike ili obrišu postove. Zvaničnici Bele kuće su rekli da će predsednik kasnije u četvrtak potpisati tu uredbu, ali su odbili da komentarišu njen sadržaj.

Iako aktuelni zakon ne pruža blanko zaštitu društvenim mrežama, pošto kompanije sada moraju da se pridržavaju zakona o autorskim pravima i moraju da uklanjaju piratske materijale koje objavljuju korisnici, on ih štiti od odgovornosti za postove korisnika. Portparoli Twittera i YouTube su odbili da komentarišu ove informacije, dok predstavnici Facebooka nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar, prenela je Beta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    28. maj 2020 | 16:21

    Samo napred udri Kabalu i sledbenike. Tramp, Putin, Sidji Ping....izdrzite! Q

  • GP

    28. maj 2020 | 18:43

    Svaka cast! Treba zatvoriti i fesjsbuk, instagrame, sve.

  • Darius

    28. maj 2020 | 22:12

    Vece zlo od facebooka ne postoji....ljudi vise nemaju svoju licnost i karakter...sve to treba pogasiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA