≫ 

Zakerberg predložio Trampu da "oladi malo"

Šef Facebook-a je Trampu, koji je inače pozvao Zakerberga, rekao da je "njegov izbor reči doveo Facebook u tešku poziciju"

  • 0
Mark Zakerberg Printscreen: Youtrube/ABC News

Izvršni direktor Facebook-a Mark Zakerberg "izokola" je, u telefonskom razgovoru, predložio predsedniku SAD Donaldu Trampu da "oladi malo".

Kako navodi sajt Axios, dva izvora upoznata sa telefonskim razgovorom Trampa i Zakerberga održanim u petak, navela su da Zakerberg nije imao posebnih zahteva od predsednika SAD, već je izrazio zabrinutrost zbog njegovog "tona i retorike", kao i neslaganje sa njegovim nedavnim izjavama.

Šef Facebook-a je Trampu, koji je inače pozvao Zakerberga, rekao da je "njegov izbor reči doveo Facebook u tešku poziciju."

Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Ovo poslednje se, vrlo verovatno, odnosi na činjenicu da se Facebook našao pod povećanim pritiskom da moderira Trampove izjave na svojoj platformi, budući da one redovno sadrže "oskrene laži, potpune dezinformacije i zapaljivu retoriku", piše Mashable.

Sa širenjem protesta protiv policijske brutalnosti, poslednjih dana u većim gradovima SAD, i Trampov nastup je poprimio "žešći" ton. Tako je šef Bele kuće u četvrtak tvitovao da "kada počne pljačkanje, počeće i pucanje", da bi za vikend nastavio sa brojnim tvitovima među kojima se našao i predlog da gradonačelnici gradova i guverneri država "slome proteste koristeći neograničenu moć naše vojske".

Prošle nedelje, Twitter je odreagovao ne trampove tvitove označivćši jedan kao "informaciju koja dovodi u zabludu", dok je drugi sakriven zbog Trampovog promovisanja nasilja. To je navelo predsednika SAD da u petak potpiše Uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA