≫ 

Facebook blokirao stranicu o ustaškim zločinima "zbog govora mržnje"

Prilikom pokretanja Facebook stranice, morali smo iz opisa da izbacimo termin „ustaški zločin” da bismo mogli da registrujemo stranicu, naovde iz Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina”

  • 1
Tech Giants-Antitrust Scrutiny Thibault Camus

Facebook stranica Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina” blokirana je sa obrazloženjem da je širila govor mržnje. Kako je saopštila ta ustanova, stranica je blokirana od strane Facebook administratora.

- Administratoru naše Facebook stranice, Marku Jankoviću koji je zaposlen u ustanovi, izbrisan je Facebook profil, sa obrazloženjem da objave koje su se nalazile na našoj Facebook stranici šire govor mržnje, versku netrpeljivost i ne pridržavaju se pravila Facebook zajednice, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je Facebook stranica Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina” pokrenuta 12. maja 2020. godine sa ciljem da se javnosti približi rad ustanove, prenosi Sputnjik.

- Na samom početku, prilikom pokretanja Facebook stranice, morali smo iz opisa da izbacimo termin „ustaški zločin” da bismo mogli da registrujemo stranicu, kaže se u saopštenju.

- Kada smo 26. maja objavili tekst pod naslovom „Logorisanje i pljačka Srba iz Bosanske i Hrvatske Dubice” maja 1942. godine’, prvog juna nam je blokirana stranica na 30 dana sa obrazloženjem da kršimo pravila Facebook zajednice. Nakon naše žalbe, istog dana smo dobili izvinjenje uz obrazloženje da su oni napravili grešku. Sledećeg dana, za istu objavu, dobili smo novu blokadu od 30 dana, na koju smo se opet žalili i dobili ponovo izvinjenje uz isto obrazloženje”.

U sredu trećeg juna za istu objavu i uz isto obrazloženje izbrisan je Facebook profil administratora Facebook stranice Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“, Marka Jankovića, čime je onemogućena dalja administracija nad Facebook stranicom Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina”, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. jun 2020 | 16:12

    Kakvo je to cudo kad znamo da su Fb admini za Srbiju u hrvatskoj, sta drugo ocekivati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA