Facebook zbog Trampa menja pravila

Facebook nastoji da poboljša politiku sadržaja na društvenim mrežama, istovremeno gradeći proizvode za podsticanje rasne pravde

  • 2
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg kaže da revidira pravila o sadržaju na toj društvenoj mreži, suočen sa snažnim negativnim reakcijama velikog broja ljudi zbog posta američkog predsednika Donalda Trampa u kojem se preti demonstrantima protiv rasistički utemeljenog policijskog nasilja.

Facebook nastoji da poboljša politiku sadržaja na društvenim mrežama, istovremeno gradeći proizvode za podsticanje rasne pravde, objavio je Zakerberg u petak.

Taj Zakerbergov post objavljen je nakon što se Facebook suočio sa širokom negativnom kritikom, uključujući i svoje zaposlene, zbog svoje odluke da bez posebne oznake objavi kontroverzne postove predsednika Donalda Trampa u kojima je on prozvao i pretio demonstrantima protiv policijskog nasilja nakon ubistva Džorga Flojda.

- Znam da mnogi od vas misle da je prošle nedelje trebalo na neki način da označimo predsednikove postove - napisao je Zakerberg u postu na blogu, govoreći o svojoj ranijoj odluci da ne sme da ukloni zapaljiv Trampov post koji sadrži frazu "kad počne pljačkanje, počinje i pucanje" ("when the looting starts, the shooting starts").

(Telegraf.rs/N1/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    7. jun 2020 | 18:25

    Trampe udri proklintonovski sljam ! Ti protesti su samo sredstvo u politickoj borbi duboke drzave protiv njega

  • Goran F

    8. jun 2020 | 08:52

    Volite da gurate nos svukuda po belom svetu,a u svojoj zemlji delite narod.Gde je to vaše demokratsko građansko društvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA