Učite programiranje na svom jeziku i iz komfora svog doma

Kreirana je platforma sa onlajn kursevima programiranja kako bi se potrebna znanja i veštine približile ne samo zainteresovanim iz Novog Sada i Srbije, nego i šire

  • 0
Online kursevi programiranja, okp Foto: Jovana Selih

Da li ste razmišljali da unapredite svoja znanja i veštine pohađanjem onlajn kursa programiranja? Velika većina ljudi uveliko razmatra ovu mogućnosti ili su već završili neke slične kurseve i na taj način ovladali novim veštinama.

Onlajn kursevi programiranja

Šta su onlajn kursevi programiranja i kome su namenjeni? PanonIT Kod Akademija je kreirala onlajn kurseve usled velikog interesovanja za našim redovnim SmartInIT kursevima u Novom Sadu. Na taj način je prepoznata velika želja i potreba ne samo za učenjem novih IT veština, nego i da se sam proces učenja i interakcije sa drugim polaznicima odvija na maternjem jeziku.

Kreirana je platforma sa onlajn kursevima programiranja kako bi se potrebna znanja i veštine približile ne samo zainteresovanim iz Novog Sada i Srbije, nego i šire – naša iskustva iz industrije u kombinaciji sa teorijom i obaveznim praktičnim savetima su sada dostupna i ljudima iz regiona: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i Makedonija se ubrzo priključuju našim Online kursevima programiranja (OKP) i time postajemo regionalna platforma IT znanja.

S tim u vezi, odgovor na drugo pitanje se nameće samo po sebi – onlajn kursevi programiranja su namenjeni svima onima koji žele da:

  • Ovladaju znanjima i veštinama iz IT sektora na najefikasniji način i to na svom jeziku,
  • Uče iz udobnosti svog domau vreme koje njima najviše odgovara. 

Iskustva polaznika Online kurseva programiranja

Ukoliko se i dalje pitate kako to sve zaista izgleda, prenosimo vam priču jednog od polaznika PanonIT Kod Akademije koji je uspešno završio dva onlajn kursa. Igor Marković se prijavio za onlajn kurs osnova programiranja nakon završenih master studija ekonomije i dužeg vremena provedenog u traženju posla.

OKP: Šta Vas je motivisalo da upišete onlajn kurs programiranja?

Igor: Nakon završenih osnovnih i master studija Ekonomskog fakulteta, pokušavao sam izvesno vreme da pronađem posao u struci. Išao sam na nekoliko razgovora za posao, ali ponude za posao nisu pristizale. Nisam odustajao od slanja prijava na oglase, ali sam polako počeo da uviđam da bih možda to slobodno vreme mogao da iskoristim za unapređenje nekih drugih svojih znanja.

OKP: Kako ste se baš opredelili za kurs programiranja?

Igor: Kroz priču sa prijateljima iz srednje škole ali i kolegama sa fakulteta, stalno se ponavljala jedna ista tema – koliko naši vršnjaci koji su QA testeri, developeri i programeri sada zarađuju i kako lako dolaze do poslova u dobrim kompanijama ne samo u zemlji, nego i šire. Nažalost, neki od nas iako su dosta uložili u obrazovanje, nisu bili te sreće.

OKPDa li to znači da vam je glavni motiv za upis naših kurseva bilo lakše pronalaženje posla?

Igor: Velikim delom je i to bio razlog, jer sam želeo finansijsku nezavisnost od roditelja, a to nije moglo da se realizuje na drugi način nego dolaženjem do posla. S druge strane, oduvek me je zanimala tehnika i iako sam mislio da imam solidno znanje u vezi sa kompjuterima, bar za ono što mi je trebalo na fakultetu, znao sam da bi ga trebalo unaprediti. I tako mi se ponovo rađa ideja koju sam još na početku studija imao – da je možda došlo vreme da se pozabavim unapređenjem svojih IT veština.

OKPZašto baš onlajn kurs?

Igor: To je bila čista slučajnost – zapravo sam želeo da upišem redovan kurs, ali kada sam pozvao SmartInIT da se prijavim za osnove programiranja, dobio sam informaciju da je nastava dve grupe već bila u toku i da bi trebalo da se prijavim na listu čekanja za naredne grupe koja su počinjale za 2, odnosno 3 nedelje. Tu je moja nestrpljivost odigrala presudnu ulogu i pošto nisam želeo da čekam, ponuđeno mi je da istog momenta upišem onlajn kurs. Prihvatio sam ponudu i počeo sa učenjem već narednog dana. Ispostavilo se kao pravo rešenje, jer sam sve prelazio sa različitih lokacija – provodio sam određeno vreme sa svojom porodicom na selu, išao sam u posetu prijateljima u druga mesta i svuda sam imao pristup nastavi.

Laptop Foto: negativespace.co

OKPKakva su vam iskustva sa prvog onlajn kursa programiranja?

Igor: Mislim da dovoljno govori činjenica da sam odmah posle završenih osnova programiranja nastavio na naredni nivo. Na početku prvog kursa mi nije bilo lako, trebalo mi je vremena da uđem u materiju i iako je sve bilo lepo objašnjeno, morao sam da ulažem vreme nakon odslušanog predavanja kako bih i sam provežbao i naučio sve. Velika olakšavajuća okolnost je to što je sve na srpskom jeziku, te je sve bilo jasno i precizno.

OKPDa li imate neke preporuke za naše buduće polaznike?

Igor: Definitivno bih preporučio Online kurseve programiranja u vašoj školi. Predavači su dobri, sve je jasno objašnjeno i prilagođeno nivoima (prethodnog) znanja. Svaki naredni kurs se lepo nadovezuje na prethodni i jako je lako da se prati. Uvek bih preporučio da se krene od osnovnog nivoa, jer je tako lakše da se isprati sve.

OKPDa li biste mogli da nam pomognete da unapredimo naše kurseve i kažete da li vam nešto nije odgovaralo tokom kurseva? 

Igor: Ja bih lično voleo da postoji neograničen pristup materijalu, kako bih mogao da mu pristupim i kasnije, u slučaju da zaboravim nešto. Međutim ovo nije nešto što bih izdvojio kao veliku zamerku, jer je i dosadašnjih 90 dana pristupa sasvim dovoljno da se sve pređe, nauči, zapiše. Ja sam sve bitne stavke izvukao sebi, pa ću to koristiti radi osvežavanja znanja jednog dana.

OKPA šta biste izdvojili kao najveću prednost naših kurseva?

Igor: Definitivno činjenicu da su onlajn i na jeziku kojim se svakodnevno služim. Sve kolege sa kurseva sa kojima sam bio u kontaktu u našoj chat grupi, su ovo izdvajali kao veliku prednost – bilo nas je iz svih krajeva bivše Jugoslavije: nas nekoliko iz Novog Sada, Boris iz Splita, Marko iz Banja Luke, Tihana iz Zagreba. Pored ove geografske raznovrsnosti, svi smo se odlično razumeli, a i okupili smo sa istim ciljem – da učimo i napredujemo. Takođe, mnogi od nas iz grupe su već uspeli da nađu posao upravo zbog usvojenih novih znanja i veština. Ja trenutno vodim pregovore sa jednom IT kompanijom i svestan sam toga da mi je upravo znanje koje sam dobio na ovim kursevima povećalo šanse za dolazak do posla.

Igoru Markoviću se zahvaljujemo na podeljenim iskustvima i želimo mu uspeha u pronalaženju posla.

Da li Vi želite da unapredite znanje i napredujete u karijeri? 

Odaberite naše onlajn kurseve programiranja.

Online kursevi programiranja, okp Foto: Jovana Selih

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA