Facebook opet protiv Trampa zbog širenja laži o koroni i deci

Republikanci se redovno zameraju Facebooku, Twitteru, YouTube-u da ih cenzuriše i podržava suprotnu stranu, a vrlo su aktivni u kampanji preko tih mreža...

  • 1
iPhone, telefon, aplikacije, Facebook, Messenger

Foto: Tanjug/AP

Popularna društvena mreža Facebook uklonila je video na kome se vidi američki predsednik Donald Tramp kako govori da su deca "gotovo imuna na kovid 19" uz obrazloženje da su njime prekršena pravila kompanije protiv širenja dezinformacija o koronavirusu.

- Taj video je sadržavao lažne tvrdnje o navodnoj imunosti određene grupe na kovid 19, što je kršenje naše politike usmerene protiv širenja dezinformacija o toj bolesti - objavio je portparol Facebook.

To je prvi put da se neka Trampova objava ukljanja sa društvenih mreža zbog dezinformacija o koronavirusu. Twitter je zabranio izbornom štabu predsednika Trampa da nastavi da šalje poruke sa svog naloga (@TeamTrump) dok ne povuče sporan video.

- Ta poruka krši propise Twittera o dezinformacijama u vezi sa kovidom 19. Vlasnik naloga treba da povuče tu poruku pre nego što može ponovo da ih šalje - rekao je portparol kalifornijske grupe.

Izgleda da su se iz izbornog štaba Trampa prilagodili zahtevima Twittera jer je njihov nalog i dalje bio aktivan sinoć, a video je nestao, navodi agencija France press.

Sporni video pokazivao je američkog predsednika kako za vreme razgovora na Fox News-u objašnjava da su deca "gotovo potpuno" imuna na korona virus zbog svojih godina.

- Predsednik je samo izgovorio jednu činjenicu da su deca lakše podložna da dobiju korona virus od odraslih - reagovala je Kortni Parela portparolka Trampovog izbornog štaba.

- To je još jedan dokaz da je Silicijumska dolina pristrasna protiv predsednika. Propisi se primenjuju samo u jednom smeru. Društvene mreže nisu arbitri istine", rekla je ona.

Republikanci redovno zameraju Facebooku, Twitteru, YouTube-u da ih cenzuriše i podržava suprotnu stranu, a vrlo su aktivni u kampanji preko tih mreža. Tako Donald Tramp, na primer, ima više od 80 miliona pratilaca na Twitreru, prenosi Hina.

Demokrate, sa druge strane, smatraju da Facebook ne ograničava sadržaje dovoljno strogo, posebno one povezane sa dezinformacijama i podsticanjem mržnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA