≫ 

Ako ste ikada koristli Google+ možda vam se "smeši" neočekivani keš!

Korisnici te društvene mreže, koja je bila aktivna u periodu od 2011. do 2019. godine, počeli su da dobijaju mejlove u kojima se najavljuje isplata odštete...

  • 2
Google, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji korisnici ugašene društvene mreže Google+ mogli bi da dobiju neočekivanu nadoknadu, zbog podataka koji su procureli iz njene baze.

Određeni korisnici te platforme, koja je bila aktivna u periodu od 2011. do 2019. godine, nedavno su počeli da dobijaju mejlove u kojima se najavljuje isplata odštete u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dolara na ime poravnanja, na osnovu tužbe protiv Google-a "zbog lošeg pristupa zaštiti podataka".

Naime, korisnicima Google+ mreže, čiji su nalozi bili aktivni u periodu od januara 2015. do aprila 2019. godine, "lične informacije, koje nisu javno delili na svojim profilima, bile su javno dostupne usled softverskih grešaka". Informacije su bile javno vidljive u periodu od oktobra do decembra 2018. godine, navodi Mashable.

Ova povreda privatnosti je uglavnom pogodila Google+ korisnike iz SAD, a svi koji budu obavešteni mejlom moći za odštetu da se prijave do 8. oktobra. Pretpostavlja se da će visina odštete iznositi oko 12 dolara po jednom Google+ nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA