≫ 

Facebook "počistio" sedam miliona postova sa lažima o koroni

Uklonjeno je oko 22,5 milona postova sa govorom mržnje na Facebook aplikaciji u drugom kvartalu ove godine i 9,6 miliona u prvom

  • 2
Facebook Timeline, Logo Foto: PIxabay

Facebook je objavio da je uklonio sedam miliona objava u drugom kvartalu ove godine, zbog deljenja lažnih informacija o novom koronavirusu, uključujući sadržaj koji je promovisao lažne preventivne mere i lekove, prenosi Rojters.

Facebook je objavio podatke u sklopu šestog izveštaja o poštovanju standarda ponašanja na društvenoj mreži, uvedenog 2018. godine, zajedno sa strožim pravilima o pristojnosti, nakon kritika da je kompanija blaga u kontroli sadržaja na svojim platformama. Facebook je istakao da će pozvati nezavisne stručnjake da proveravaju izveštajue, počevši od 2021.

Facebook je uklonio oko 22,5 milona postova koji su sadržali govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, a 9,6 miliona u prvom.

Izbrisano je i 8,7 miliona postova povezanih sa ekstremističkim organizacijama, u odnosu na 6,3 miliona u ranijem period, prenosi Hina.

Pritom se više oslanjao na veštačku inteligenciju tokom aprila, maja i jun jer je u kancelarijama, zbog pandemije koronavirusa,  bilo manje radnika.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    12. avgust 2020 | 10:37

    Prvo, o tom virusu i onako niko nista ne zna, pa samim tim niko nema pravo da odredjuje istinu, a drugo nekad je bolje znati sta ko misli nego ziveti u lazi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA