≫ 

Google ponovo pod istragom zbog zloupotrebe podataka

Prošle godine regulatori Evropske unije kaznili su Google sa 1,49 milijardi evra zbog izbacivanja rivala sa trzišta onlajn oglasa

  • 0
Google, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Italijanski regulatori otvorili su danas istragu protiv Google-a zbog navodne zloupotrebe dominantne uloge te kompanije na tržištu onlajn oglasa u zemlji.

Italijanska uprava za konkurenciju saopštila je da sumnja da američki tehnološki gigant koristi ogromne količine podataka koje prikuplja putem svojih različitih usluga kako bi sprečio rivale na tržištu digitalnog oglašavanja da se efikasno takmiče, prenosi AP.

Nadzornik je rekao da je u utorak izvršio zajedničku inspekciju Googleovih kancelarija sa italijanskom poreskom policijom. Google nije odgovorio na zahtev za komentar.

Istraga dolazi nedelju dana nakon što je američko Ministarstvo pravosuđa pokrenulo tužbu protiv Googlea, uključujuci optužbe da "ekskluzivno" preduzeće guši konkurenciju u oglašavanju na pretraživačkoj mreži, čime šteti oglašivačima.

Prošle godine regulatori Evropske unije kaznili su Google sa 1,49 milijardi evra zbog izbacivanja rivala sa trzišta onlajn oglasa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA