≫ 

Kako su "Kinezi" dobili američke izbore pre Bajdena i Trampa

Raznovrsna brza hrana, u američkoj izbornoj noći, bila je traženija na internetu od rezultata samih izbora, pokazuje stistika Google-a

  • 1
Dzo Bajden, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Svima je, iz filmova i serija, dobro poznata strast Amerikanaca za porodičnim i drugarskim okupljanjima ispred televizora uz gomile grickalica i "džank fuda". A kada se to već praktikuje uz serije ili utakmice, zašto ne bi i za - predsedničke izbore!

A budući da se "izborna noć" prilično odužila na još jednu, pa i na dan posle nje, trebalo je obezbediti ogromne količine hrane i pića koje će zadovoljili apetite miliona Amerikanaca.

A pošto živimo u 21. veku, do svega toga se najčešće dolazi preko interneta. Zato je Google objavio statistiku o najpopularnijim pretragama interneta u SAD tokom izborne noći 3. na 4. novembar, prema kojoj su dva najpretraživanija upita glasila: "prodavnica pića blizu mene" ("liquor store near me") i "pomfrit blizu mene" ("fries near me").

Brojni drugi prehrambeni proizvodi takođe su bili tražni uz upotebu fraze "blizu mene" ("near me"): "pizza", "Chinese food", "Mexican food" i "sushi", navodi Google Trends. I što se više trka za mesto u Beloj kući zahuktavala, hrana, piće i izborni rezultati, bili su u vrhu najpretraživanijih pojmova na Googleu.

Zanimljivo je da je upit "kineska hrana blizu mene" ("chinese food near me"), po broju pretraga, u nekom trenutku pretakao pitanje "ko je dobio izbore danas" ("who won the election today"), tako da bismo u šali mogli reći da su, pre Bajdena ili Trampa, izbore dobili "Kinezi".

Ipak, sam pojam "izbori" ("election") bio je pojedinačno najpretraživaniji na Google-u u periodu od 24 časa od početka izborne noći. Prvi na listi pretraga u trendingu našao se upit "izborni rezultati uživo" ("live election results").

Glasanje na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD završeno je utorak uveče. Borba za prvog čoveka Bele, o kojoj sve možete saznati na strani Izbori u SAD našeg portala, još uvek traje...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA