≫ 

Zašto vam poslednjih dana Google Chrome radi sporije?

Problem se javlja kada Windows Security počne da skenira hard ili SSD disk...

  • 0
Chrome, Google Foto: Pixabay.com

Da li ste u poslednje vreme primetili da vam Google Chrome radi sporije? Ukoliko je odgovor pozitivan, onda verovatno imate problema sa poslednjom nadogradnjom popularnog pregledača.

Najnovije Chrome ažuriranje trebalo je da reši problem koji se javljao kod korisnika Windowsa 10 koji koriste integrisani antivirus alat. Problem se javlja kada Windows Security počne da skenira hard ili SSD disk. Tada dolazi do blokiranja datoteka i usporavanja rada Chrome-a.

Problem nastaje kada Chrome i Windows Security vrše interakciju, nakon što nova datoteka bude unesena u sistem, piše Make Use Of.

Antivirus programi i slične aplikacije mogu privremeno da blokiraju nove datoteke, što dovodi do problema sa skladištenjem podataka koji koriste Important File Writer. Sistem pokušava da reši problem tako što ponavlja pisanje datoteke pomoću Replace File koraka.

Kada kreirate novu datoteku ili neki deo Google Chrome-a nešto sačuva na vaš računar, Windows Security skenira lokalni disk ili SSD, i obezbeđuje da vaš računar ne preuzme neki malver i nešto slično. Ukoliko to radite često, Windows Security može da zaključi da je u pitanju malver, čak i ako nije.

Rezultat toga je - usporeni Chrome.

Google Chrome razvojni tim već je pronašao rešenje ovog problema, koji stiže sa dolazećim ažuriranjem. Ono bi trebalo da natera Chrome da pokuša da stvori datoteku nekoliko puta pre nego što dođe do greške.

Ako i vaš Google Chrome radi sporije kad preuzimate neki datoteku ili kreirate novu, pratite objavljivanje nadogradnji i preuzmite najnoviju verziju čim ona postane dostupna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA