≫ 

Google će nam brisati dokumenta iz svojih aplikacija, saznajte zašto i do kada

Za memorijski prostor koji sada koristite u Gmail, Google Drive ili Google Photos servisima od 1. juna 2021. važiće nova pravila...

  • 0
čovek, kompjuter Foto: Unsplash

Kompanija Google je nedavno najavila nova pravila koja se odnose na memorijski prostor za Google naloge, koja će početi da važe od sledeće godine.

Za memorijski prostor koji sada koriste u Gmail, Google Drive ili Google Photos servisima od 1. jun 2021. važiće nova pravila.

Korisnici koji Gmail, Google Drive ili Google Photos ne koriste u priodu od dve godine, odnosno 24 meseca, rizikuju da ostanu bez svojih podatka, pošto nova pravila podrazumevaju da Google može da izbriše sadržaj uskladišten u onim njegovim proizvodima u kojima korisnik nije aktivan.

Ove promene će uticati samo na neaktivne i one korisnike kojima je ograničenje memorijskog prostora prekoračeno u periodu od dve godine.

Novo pravilo stupa na snagu 1. jun 2021. godine, što znači da će biti primenjivano najranije od 1. juna 2023. Iz Google-a poručuju da će svi oni na koje se u tom trenutku ono bude odnosilo poslati mejl sa obaveštenjem kao podsetnik, pre nego što bilo kakav sadržaj bude obrisan.

Ukoliko imate neki naktivan Google nalog, na kome čuvate fotografije ili neke važne fajlove, ima dve i po godine da odlučite šta ćete da radite sa njim.

Nova pravila za neaktivnost i prekoračenje kvote memorijskog prostora važe samo za one koji koriste Google usluge za ličnu upotrebu. Dok se smernice za Google Workspace, G Suite for Education i G Suite for Nonprofits ne menjaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA