≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpopularniji sajt za odrasle obrisao više miliona snimaka sa svoje platforme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni problem Pornhuba koji je i doveo do cele situacije, je način funkcionisanja koji se do sada odvijao na isti način kao kod YouTube-a

  • 5
Pornhab, Pornhub, video, telefon Foto: Unsplash

Ogroman broj snimaka sa jednog od najpopularnijih sajtova za odrasle uklonjen je sa njegove platfome, pošto su ih postavljali neverifikovani korisnici.

Pornhub je obrisao nekoliko miliona video klipova, nakon što je prethodno bio suočen sa kritikama New York Times-a zbog sadržaja koji prikazuju "seksualno zlostavljanje dece i seksualno nasilje bez pristanka", ali i sa odlukom kompanija Visa i Mastercard da mu uskrate podršku upravo zbog objavljivanja tih problematičnih snimaka.

Glavni problem Pornhuba, koji je uopšte i doveo do cele ove situacije, je njegov način funkcionisanja koji se do sada odvijao na isti način kao kod YouTube-a. To znači da su korisnici sami mogli da postavlju snimke i da na njima još i zarađuju.

To ubuduće neće biti moguće, već će sadržaje moći da postavljaju samo verifikovani korisnici kojima će se, između ostalog, tražiti da potvrde da su punoletni.

Problem verifikacije korisnika nije novi i predstavlja jedno od najozbiljnijih pitanja društvenih internet platformi, na koje odgovor još uvek u potpunosri nisu našle ni ostale velike platforme Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, TikTok... Aktuelna situacija sa Pornhubom trebalo bi da podstakne ostale da se više angažuju na rašavanju ovog velikog problema.

Video: Sin ulovio majku kako gleda porno film preko VR naočara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    15. decembar 2020 | 16:43

    Xhamster zakon.

  • 123

    15. decembar 2020 | 22:33

    Bas me briga, ja sam to odavno pregledao 😀

  • DARKO 100%

    15. decembar 2020 | 16:55

    Pa da sve se vrti na ovom svetu oko seksa i para,to je Frojd odavno ustanovio a i ja isto tako mislim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA