≫ 

5G čip u vakcini protiv korone je pedala za gitaru: Italijan "srušio sneška" teoretičarima zavere

Čak i oni koji nisu toliko upozanti sa muzičkom tehnologijom, mogli bi da shvate da reči na dijagramu nemaju mnogo veze sa vakcinama...

  • 7
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Društvenim mrežama poslednjih dana kruži slika dijagrama koji navodno prikazuje kako funkcioniše 5G čip ubačen u vakcine protiv korona virusa. Naravno da je ovde reč o "trolovanju"!

Jedna od glavnih tvrdnji velikog broja teoretičara zavere i "antivaksera", od kako traje pandemija koronavirusa, odnosi se na vezu između uvođnja 5G tehnlogije i vakcinaciju protiv virusa.

I da odmah pomenutima "srušimo sneška"! Prikazani dijagram je šema elektronske štampane ploče za pedalu za električnu gitaru (model Boss Metal Zone).

Od, poslednjih godinu dana, traje panedmija, lažne vesti, iskrivljeno tumačenje činjenica i teorije zavere koje dovode u vezu kovid 19 i 5G tehnologiju, postale su opšte mesto na društvenim mrežama, protiv kojih i sami internet giganti "ratuju" već mesecima.

Ovu najnoviju budalaštinu na Twitteru je rastumačio izvesni Mario Fusko iz Italije, budući da se nova teorija zavere prilično raširila po društvenim mrežama u toj zemlji.

Oni koji su pokušali da uđu u trag izvoru ove lažne vesti, nisu uspeli da stignu nigde. Iako je na šemi navedena interent adresa (https://telegra.ph/ATTENZIONE---...), ona ne vodi nigde.

A da je u pitanju klasično "trolovanje" može da zaključi iole bolji poznavalac tehnike, samo na osnovu pojmova koji su uneti u dijagram, kao što su "bass" (bas), "gain" (ulazni nivo zvuka), "treble" (visoki tonovi) i "footswitch" (nožni prekidač, odnosno pedala).

vakcina, 5G, čipovanje Printscreen: Twitter/@mariofusco

Čak i oni koji nisu toliko upozanti sa muzičkom tehnologijom, mogli bi da shvate da te reči baš i nemaju mnogo veze sa vakcinama i sakrivanjem čipova u njima.

Ipak, ako je nešto konstanta kada su terije zavere u pitanju, to je da njihovi teoritičari nikada ne mare previše za činjenice, pa čisto sumnjamo da će to raskrinkavanje ove priče tu išta promeniti.

A možda se, ipak, neko i zanteresuje sa gitare i gitarsku muziku... ko zna...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    5. januar 2021 | 17:35

    Nije samo to, već su koristili i slike iz naučno-fantastičnih filmova, prikazuju ći ih kao posledice 5G tehnologije i covida 19! Najgore je to što ima ljudi koji nisu nikada videli te filmove ni scène iz tih filmova, pa su zato skloni poverovati tim komplotistima!!! Svi ti teoretičari zavere i komplotisti, imaju svoje kanale na YouTubu, gde ponekad zarađuju dobre sume novca!!!

  • On

    5. januar 2021 | 16:47

    Sto je najgore mnogi sa plitkim mozgovima upijaju ovo kao sundjer.

  • Sale

    6. januar 2021 | 09:11

    Nista cudno danasnjeg coveka lako ubedis da fairy moze da opere 10000 tanjira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA