≫ 

Google Chrome ima novu verziju sa kojom nijedna lozinka više neće biti slaba

Chrome će vas obavestiti i kada se lozinka smatra "slabom", ili se lako može pogoditi zato što je prekratka, ili zato što ste kao lozinku koristili neku poznatu reč poput imena ili mesta

  • 0
Chrome, Google Foto: Pixabay.com

Nova verzija popularnog internet pregledača - Chrome 88, objavljena početkom nedelje, korisnicima donosi nove funkcije namenjene zaštiti njihovih lozinki i podataka.

Pored provere sačuvanih lozinki, da bi se utvrdilo da li je neka od njih kompromitovana, Chrome će upozoravati korisnike kada njihova lozinka previše slaba da bi bila bezbedna. A ukoliko je potrebno da promenite bilo koju prethodno sačuvanu lozinku, postoji novo podešavanje koje to čini jednostavnijim.

Chrome će vas obavestiti i kada se lozinka smatra "slabom", ili se lako može pogoditi zato što je prekratka, ili zato što ste kao lozinku koristili neku poznatu reč poput imena ili mesta. U svakom slučaju, "slabe" lozinke dobijaju poseban odeljak u odeljku Lozinke u podešavanjima Chrome-a, sa upitom da ih promenite.

Google je zato dodao novu funkciju koja olakšava promenu sačuvanih lozinki, pomoću dijaloga "Uredi lozinku" koji se brže i lakše pronalazi u meniju (3 tačke pored svake stavke). Ove funkcije će se u Chrome-u 88 pojaviti "tokom narednih nedelja".

Planira se uvođenje još funkcija, kako što je podrške za biometrijsku potvrdu identiteta za automatsko popunjavanje lozinke, koja uskoro dolazi u Chrome za Android, prenosi Informacija.rs.

Korisnici računara sa operativnim sistemom Windows, Mac i Linux mogu nadograditi na Chrome 88 tako što će otići u Podešavanja > Pomoć > O Google Chromeu. Tada će pregledač automatski proveriti da li postoji novo ažuriranje i instalirati ga kada bude dostupno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA