≫ 

Blokirano 400.000 TikTok videa koji pozivaju na samoubistvo: Rusija odlučno protiv sumanutih izazova

"Ove godine je 500 sajtova, a cele prošle 5.000, bilo prinuđeno da ukloni sporne sadržaja ili smo mi morali da ograničimo prstup njima..."

  • 0
TikTok, aplikacija, telefon Foto: Unsplash

Ruske vlasti su, izgleda, ozbiljno rešene da stanu na put trendu širenja različitih načina pozivanja na samoubistvo na internetu, koji se u poslednje vreme sve više širi društvenim mrežama.

- U 2020. godini tema samoubistava na internetu nije bila toliko relevantna, ali je doživela veliki porast u februaru. Ove godine je 500 sajtova, a cele prošle 5.000, bilo prinuđeno da ukloni sporne sadržaja, ili smo mi morali da ograničimo prstup tim sajtovima - izjavio je zamenik direktora ruske nadzorne agencije Roskomnadzor Nikolaj Makarenko.

On je za novinsku agenciju RIA Novosti govorio od radu tog tela na uklanjanju spornih sadržaja koji pozivaju na suicid.

Krajem februara Roskomnadzor je, samo na društvenoj mreži TikTok otkrio, i blokirao više 400.000 video snimaka koji pozivaju na samoubistvo.

Ta agencija je prethodno najavila da će doneti i posebne protokole koji se odnose na prekršaje od strane Twittera, u nemogućnosti da natera tu internet platformu da ukloni informacije koje se u Rusiji smatraju zabranjenima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA