Ozbiljno upozorenje: "Ne otvarajte linkove, ne unose svoje podatke!"

Javno preduzeće "Pošte Srbije" obaveštava javnost da ne stoji iza lažnih imejlova koji stižu građanima, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža

  • 0
Haker, hakovanje, kompjuter, čovek s kapuljačom, sajber kriminal

Foto ilustracija: Shutterstock

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a u kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža, navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Građanima savetujemo da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke, dodaje se u saopštenju.

Pošta Srbije je pozvala građane da u slučaju bilo kakve nedoumice, pozovu njen Kontakt centar preko telefona 0700 100 300 i 011 360 7788.

- Nadležne službe JP Pošta Srbije prate objave na društvenim mrežama i posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama korporativnih obeležja preduzeća, o čemu korisnike redovno obaveštavaju na zvaničnoj internet stranici i Fejsbuk profilu Pošte Srbije - navodi se u saopštenju.

Napominje se da Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Upravi kriminalističke policije protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA