Svaki put pre nego što šerujete neki link na "fejsu" uskoro ćete dobiti ovaj podsetnik

"Pop-up" će korisnike podsećati da obrate pažnju na ono što žele da podele na svojim profilima...

  • 1
facebook, fejsbuk, telefon

Foto: Unsplash

Facebook je najavio da počinje sa probama novog podsetnika, koji će korisnike pitati da li žele na svom profilu da podele članak koji još uvek nisu otvorili, odnosno pročitali.

Ta kompanija je na svom Twitter nalogu objavila da će "Pop-up", kako će se nova opcija zvati, korisnike podsećati da članak prvo pročitaju, ali ako to ne žele, oni će i pored toga moći da ga objave.

- Počinjemo sa testiranjem novog načina promovisanja obaveštenja o deljenu (novinskih) članaka. Ako objavljujete članak koji niste pročitali, pokušaćemo da vas ohrabrimo da ga ipak otvorite i pogledate pre nego što ga podelite sa drugima - navodi Facebook u objavi, prenosi The Verge.

facebook, novi podsetnik

Foto: Facebook

Sličan podsetnik koristi i Twitter, koji je takvom opcijom razbesneo veliki broj korisnika koji su, na primer, članak pročitali negde drugde i potom jednostavno pokušali da objave link.

Facebook kaže da će poruka pokušati da pomogne korisnicima da se informišu o tekstovima i informacijama koje dele, a sve u ciju sprečavanja širenja dezinformacija, što je problem sa kojim se Facebook suočava već godinama.

 

Poruka upozorava korisnike Facebooka da "neotvaranje članka može dovesti do propuštanja ključnih činjenica, budući da naslovi vrlo često pričaju samo deo priče".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    12. maj 2021 | 16:36

    A odakle facebook-u dozvola da zna sta sam ja citao na nekom drugom sajtu. Totalno cu da blokiram facebook kolacice i sve sumnjive skripte koje se pokrecu sa sajtom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA