≫ 

U kojoj zemlji se film od 5GB najbrže skida sa neta, a gde najsporije i kako sa time stoji Srbija?

Kako izgleda lista država sveta rangiranih po brzini interneta i na kom mestu se nalazi Srbija, pogledajte na interaktivnoj u tekstu

  • 5
Internet, Brzina, Kablovi Foto: Pixabay

Razvoj interneta i pratećih tehnologija uticao je i na stalni porast brzine protoka podataka. Testovi brzine sprovode se kako u okviru manjih mreža, tako i na nivou većih celina koje mreže pokrivaju, kao i na nacionalnom nivou.

Upravo takvi testovi brzine sprovedni su u okviru projekta "Worldwide broadband speed league 2020", za prošlu godinu. Merenja brzine širokopojasnog interneta vršena su u 211 zemlji, u ukupnom trajanju od 557 minuta.

Rangiranje zemalja na osnovu brzine interneta vršeno je prema vremenu koje je potrebno da za daunloadovanje filma u HD rezoluciji veličine 5 gigabajta.

brzina internet protoka Izvor: Cable.co.uk

Na prvom mestu na tabeli našao se Lihtenštajn sa vremenom od samo 2 minuta i 58 sekundi, naše komšije Rumuni su četvrti, a kako izgleda ostatak liste i na kom mestu se nalazi Srbija, pogledajte u tabeli iznad i na interaktivnoj mapi ispod teksta:

 

Speed Test 2020

Infogram

(Telegraf.rs/LinkedIn/vjevrosimovic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    9. jul 2021 | 17:55

    Ne znam za ostatak Srbije ali ja skinem za 120 sekundi 🙂 Mts optika 400/160 u proseku mi skida 43MB/s

  • Boki

    9. jul 2021 | 23:04

    Ja skinem za 3 min

  • Dedpot

    18. jul 2021 | 09:52

    U mene je brzina skidanja 500 mb/s,sve zavisi od servera na kojem je Film stavit,mogu da ga skinem za par sekundi,a ako je je na losem serveru traje i sat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA