≫ 

Posle odličnih serija stižu i igrice: Netflix postaje gejming platforma

Netflix neće razvijati posebnu platformu za igranje, već će se ona pojaviti kao sekciju sa igrama u okviru one koju koriste za gledanje filmova i serija

  • 0
Netflix, laptop Foto: Unsplash

Popularna video striming platforma Netflix uskoro će korisnicima ponuditi mogućnost strimovanja video igara.

Netflix će u narednim mesecima oformiti svoj gejming tim, a prve igre koje će moći da se igraju putem onlajn striminga pojaviće se sledeće godine. Ta kompanija je angažovala Majka Verdua, bivšeg direktora u Oculusu i Electronic Artsu, kao potpredsednika za razvoj svojih gejming usluga, javlja Bloomberg.

Netflix neće razvijati posebnu platformu za igranje, već će korisnici, u okviru one koju koriste za gledanje filmova i serija dobiti novu sekciju sa igrama, za šta neće morati ništa dodatno da platite.

Inače, Netflix nije potpuno neiskusan kada je gejming u pitanju, pošto je već radio na razvoju igara za mobilne uređaje i konzole rađenih prema popularnim TV serijama.

Još uvek nije poznato da li će popularna platforma razviti sopstveni kontroler za igranje, kao što je to praksa kod drugih klaud i striming gejming servisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA