≫ 

Ministarstvo iznenađeno postupkom Twittera: "To je suprotnosti sa principima i namenom ove mreže"

Twitter je jednom broju zvaničnih naloga srpskih medija na toj društvenoj mreži dodelio oznaku "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije"

  • 4
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Ministarstvo kulture i informisanja iznenađeno je postupkom Twitter mreže da jednom broju medija u Srbiji dodeli oznake onih koji "sarađuju sa Vladom Srbije" na profilima koje ti mediji, glavni urednici i rukovodstvo koriste na ovoj društvenoj informacionoj mreži.

Ministarstvo je saopštilo da ne ulazi u to šta je navelo taj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora stigne do cenzure pojedinih medija u našoj zemlji i skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalogu kojem Srbija kao društvo teži.

- Upozorenje iz Twittera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima niti "pojačavati" domet njihovih tvitova deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala - navodi se u saopštenju.

U svom komentaru na postupak Twittera, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom posete Zlatiborskom okrugu, ocenio da su "ti ljudi sve najlepše rekli o tim medijima, time što su rekli da sarađuju sa Vladom Srbije".

- Najnormalnije je da sarađuju sa Vladom, a pri tome mi ni ne plaćamo najveći deo tih medija kao država - rekao je Vučić oceniviši da nas postupak Twittera dovodi do pitanja - Ko je ustvari cenzor?. On ječestitao medijima koji se, kako je rekao, "suprotstavljaju poslušničkoj mreži, i koji šire slobodarske težnje i slobodarske ideje".

Kompanija Twitter dodelila oznaku "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije" jednom broju zvaničnih naloga srpskih medija na toj društvenoj mreži, među kojima su: RTS, agencija Tanjug, Pink, Večernje novosti, Informer i drugi.

Video: Kako da OBRIŠETE vaš Facebook nalog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA