≫ 

"Vatrena lisica" preporučuje: Nova Firefox funkcija vam pomaže da lakše dođete razultata pretrage

Firefox Suggest će korisnicima ponuditi relevantne linkove za pojam unet u pretraživač...

  • 0
Firefox Foto: PIxabay.com

Kompanija Mozilla uvodi novu funkciju u svoj popularni internet pregledač. Firefox Suggest, kao sam naziv to sugeriše, nudi relevantne linkove dok vi kucate pojam u pretraživaču, bilo sa opšteg veba ili iz Pocket-a, Firefoxove aplikacije za čuvanje linkova.

Mozilla takođe radi na kontekstualnim sugestijama, koje se oslanjaju na slanje otkucanih pretraga, podataka o klikovima i informacije o pretraživanju lokacija na nivou grada. To bi moglo da izazove zabrinutost kod određenog broja korisnika, s obzirom na to da se Firefox tradicionalno fokusira na privatnost, piše Engadget.

Veću zabrinutost može da izazove objektivnost nekih Suggest linkova, prenosi Benchmark. Mozilla planira da preporučuje i sadržaj "sponzorisanih, proverenih partnera", kao što su eBay linkovi kada tražite određene proizvode. Iako Mozilla obećava "verodostojan" materijal, to neće nužno biti najlogičnije, organske sugestije.

Korisnici će moći jednostavno da pokrenu standardnu veb pretragu kako bi zanemarili ove oglase i reklame, ali će morati pažljivo da provere neke linkove pre nego što kliknu na njih.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA