Koliko je Facebook uložio u vašu sajber bezbednost?

"U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbednosnim izazovima, ali smo kasnija iz temelja promenili taj pristup..."

  • 0
Facebook

Foto: Unsplash.com

Kompanija Facebook je objavila da je od 2016. godine uložila više od 13 milijardi dolara u bezbednost i bezbednosne mere, reagujući na navode lista Wall Street Journal (WSJ) da kompanija nije uspela da popravi "štetne efekte platforme" koje su uočili analitičari.

Gigant društvenih mreža ističe da na bezbednosti danas radi 40.000 ljudi, dok ih je pre pet godina bilo 10.000, prenosi agencija Rojters.

WSJ je prošle nedelje, pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije, objavio da je Facebook umanjio negativne efekte Instagrama na mlade korisnike i da je slabo reagovao na upozorenja zaposlenih zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima.

Facebook, elektronska trgovina

Foto: Shutterstock

- U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbednosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda, ali smo iz temelja promenili taj pristup - navodi se u saopštenju Facebooka.

Ta kompanija dodaje da je njena tehnologija veštačke inteligencije pomogla u blokiranju čak tri milijarde lažnih naloga u prvoj polovini ove godine, kao i da je uklonila više od 20 miliona tekstova sa lažnim sadržajem o koronavirusu i vakcinama.

Facebook ističe da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji njene standarde o govoru mržnje na Facebooku i Instagramu nego u trenutku kada su to počeli da objavljiuju 2017. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA