≫ 

Google slavi 23. rođendan: Od sobe u studenjaku do milijardi pretraga dnevno

Na više od 150 jezika širom planete...

  • 0
Google 23 Printscreen: Google.com

Najpoznatiji i najveći pretraživač interneta Google danas puni 23 godine, a rođendan obeležava prikazom rođendanske torte sa svećicama na prvoj stranici pretraživača.

Formiranje današnjeg internet giganta počelo je 1997, a kompanija je zvanično osnovana 27. septembra 1998. godine.

Jedan od osnivača Sergej Brin, koji je 1997. godine bio na postdiplomskim studijama na Univerzitetu Stenford, sreo je drugog suosnivača Lerija Pejdža, koji je u to vrema razmišljao da se upiše na taj Univerzitet.

Do sledeće godine, već su zajedno radili na pretraživaču interneta u svojim sobama u studentskom domu i razvijali njegov prototip, podseća Srna.

- Svakoga dana imamo milijarde pretraga na Google na više od 150 jezika širom planete - objavljeno je u Google blogu povodom 23. rođendana.

Ta kompanija podseća da je napredovala od prvog servera na polici, napravljenoj od dečijih kockica, do brojnih servera u preko 20 centara širom sveta, ali da je misija ostala ista - da svi ljudi na svetu imaju pristup informacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA