Kako da pošaljete poverljiv mejl i da budete sigurni da ga niko neće "provaliti"?

Poruku je moguće zaštiti šifrom i podesiti datum isteka njenog trajanja

  • 5
Gmail, Gmejl Foto: Unsplash

Ukoliko svakodnevno koristite Gmail sugurno ste bar jednom pomislili da biste želeli da zaštite svoje poverljive poruke i podatke koje šaljete mejlovima.

Zato je u Gmailu moguće aktivirati opciju poverljivog načina rada, odnosno Confidential Mode. Ona korisniku omogućava da podesi datum isteka trajanja poruke, kao i da za otvaranje, odnosno čitanje mejla, odredi šifru koju je prethodno potrebno uneti.

Poverljivi načina rada se aktivira tako što se prvo odabere kreiranje nove poruke, a zatim se u dnu prozora (predzadnja ikonica desno od dugmeta "Sand") klikne na ikonicu za uključivanje poverljivog načina rada, kao što je prikazano u videu ispod.

U novom prozoru, koji se potom otvori, treba postaviti datum isteka trajanja poverljivog načina rada i lozinku kojom će poruka biti zaštićena. Takođe je moguće odabrati da se lozinka primaocu poruke pošalje SMS porukom.

Nakon što je poruka poslata, pošiljalac može da onemogući pristup poruci i pre isteka roka, biranjem opcije ukloni pristup.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA