≫ 

Ako uskoro ne aktivirate ovu novu funkciju Facebook će vam zaključati profil

Korisnički nalozi su svakim danom sve izloženiji drugim ljudima na mrežama, pa je novi bezbednosni program stvoren sa ciljem da oni postanu bezbedniji i otporniji...

  • 11
facebook, fejsbuk, telefon

Foto: Unsplash

Ako ste korisnik Facebooka, a velika je verovatnoća da jeste, trebalo da znate da vam je ostalo samo petnaestak dana do aktiviranja "Facebook Protect" bezbednosnog programa, koga ta društvena mreža počinje da primenjuje od 12. novembra. Reč je o programu koji bi, kako navode iz kompnaije Facebook, korisnicima trebalo da ponudi širi spektar mnogo boljih bezbednosnih mera.

Korisnički nalozi su svakim danom sve izloženiji drugim ljudima na mrežama, pa je zato stvoren novi bezbednosni program sa ciljem da oni postanu bezbedniji i otporniji na moguća ugrožavanja sa njihove strane.

"Facebook Protect" obezbeđuje naloge već pri samom logovanju na mobilnu ili desktop verziju Facebooka, a redovna bezbednosna ažuriranja garantuju da će korisnici uvek biti bezbedni.

Kada se pokrene aktivacija, Fecebook sam proverava da li je određeni uređaj zadovoljava bezbednosne kriterijume, da bi opcija mogla da bude aktivirana, a proverava se i da li postoji dvostepena autentifikacija.

Kada je sve završeno, od Facebooka ćete dobiti informaciju da je "Facebook Protect" aktiviran. A kako se nova bezbednosna funkcija aktivira, možete saznati iz galerije u tekstu.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    27. oktobar 2021 | 17:12

    Kamo lepe srece da nestane da ljudi uzmu nesto da rade...

  • Minja

    27. oktobar 2021 | 17:09

    Bas sam se nasekirala

  • Endokin

    27. oktobar 2021 | 18:51

    Mislim da ce facebook opet da plati milione kazne bude li primoravao korisnike instaliraju dodatnu aplikaciju koja moze biti lak prozor za pristup svim poverljivim informacijama o korisniku prema facebook-u. Takodje, ne pada mi napamet da trajno u racunaru cuvam facebook-ove kolacice, kes i offline web site data... podesio sam da se brisu cim se izadje iz pretrazivaca jer iz iskustva znam da prate sta kucam i trazim po netu (e pa nece moci bato), a redovno cistim i sve osale kolacice i kes. Ovo mi smrdi na primoravanje korisnika da trajno cuvaju neki digitalni kljuc na svom uredjaju (verovatno u vidu internet cookie, cached data, offline web site data) ili neceg slicnog u zasebnom programu. Takodje prmoravaju korisnike da izadju iz zone anonimnosti i privatnosti, terajuci ih da ostave svoj broj mobilnog telefona, sto je najcesce primenjena dvostruka autentifikacija. Ovo moze biti opasno jer facebook moze uz to da ubaci i aplikaciju za pracenje korisnika bez da ona bude prepoznata kao virus, a s druge strane vi cete biti primorani da ostavite neki licni podatak na internetu, bezo obzira sto je on zasticen politikom privatnosti, vec smo svedoci koliko su puta "slucajno" licni podaci korisnika dosli do ruka "hakera".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA