≫ 

Instagram želi da istrebi botove: Novi zahtev kompanije zabrinuo milione korisnika

Vlasnici naloga su proteklih dana dobili neobičnan upit za potvrdu identiteta

  • 3
Instgaram Foto: Pixabay.com

Instagram je korisnicima poslao zahtev za snimanje video selfija koji iz nekoliko uglova prikazuje lice vlasnika naloga.

Menadžment popularne društvene mreže se godinama bori sa lažnim nalozima sa kojih stižu uznemirujuće poruke ili pak služe radi ostavljanja lajkova i praćenja profila.

Video selfi za potvrdu identiteta

Menadžeri Instagrama žele da otkrije botove i razdvoje ih od pravih korisnika. Na Twitteru je objavljeno da kompanija vrši testiranja od prošle godine, ali se u međuvremenu suočila sa tehničkim problemima.

Pojedini korisnici Twittera objavili su screenshotove na kojima je prikazano kako teče verifikacija naloga, kao i podatak koji govori da je ovaj upit prosleđen na nekoliko adresa.

Na zvaničnom Twitter nalogu potvrđeno je da Instagram video tehnologijom pokušava da proveri verodostojnost korisnika, ali da se u procesu verifikacije ne koristi tehnologija prepoznavanja lica. Za proveru video slefija zaduženi su stručni timovi Instagrama.

Greška poljuljala poverenje korisnika 

Ovaj potez predstavlja iznenađenje za mnoge, s obzirom da je Meta najavila gašenje opcije prepoznavanja lica. Međutim, za sada je isključena samo jedan od funkcija koja je postojala na Facebooku, ali ne i Meta tehnologija prepoznavanja lica u celini. Instagram uverava pratioce na Twitteru da će video koji služi za verifikaciju naloga nestati za 30 dana.

Obećanje kompanije Meta da neće čuvati poverljive informacije i snimke izaziva sumnju kod mnogih korisnika Facebooka i Instagrama. Još uvek su sveža sećanja na grešku kojom su podaci o datumu rođenja korisnika dospeli do hakera.

Instagram nikada zvanično nije obećao da će obrisati podatke o datumu rođenja, kao što je to slučaj sa video selfijem. Ipak, ne treba očekivati da će vlasnici naloga na Instagrmu masovno slati selfi snimke kako bi potvrdili identitet.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lusi

    17. novembar 2021 | 16:03

    Ako je neko stavio golo du*e, takođe će morati da potvrdi identitet?

  • Iva

    17. novembar 2021 | 18:04

    Nek iztrebe botove oni imaju nula platijoca i možda kojeg pratijoca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA